Omgeving Ede

In de omgeving is van alles te doen! Ede is een bruisende stad waar veel activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Ook zijn er vele mogelijkheden om te ontspannen. Met vele sportverenigingen, een theater en volop ruimte om met vrienden op stap te gaan, hoef jij je niet te vervelen.

Bruisend centrum

Je loopt zo het centrum in voor een boodschap, een bezoekje aan Bernardo's IJssalon of om een hapje te gaan eten op het gezellige museumplein. 

Ideaal als je 's avonds geen zin hebt om te koken of als je nog net even die boodschap wil halen bij die leuke winkel. Wat een vrijheid en gemak! Lijkt je dit ook wat?

Wonen in het gezellige
centrum van
#Ede

Ontspannen

Na een drukke (werk)dag is het fijn om te ontspannen! Of je nu een sportief of meer een cultureel type bent. Er is in Ede zeker iets voor je te vinden. 

Ga langs bij één van de sportscholen of wordt lid van een sportvereniging. Er is genoeg keuze je kan voetballen, badmintonnen, squashen, basketballen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op de website van Sportservice Ede.  

In Cultura worden theater- en muziekvoorstellingen gehouden. Hier vind je ook de Bibliotheek. Wil je jezelf verder ontwikkelen in muziek, theater, dans of beeldende kunst? Bekijk dan eens de vele cursussen die Cultura aan kan bieden. Bezoek de website.

Zin om te wandelen in het bos? bezoek #landgoed Kernhem

Landgoed Kernhem

Ede is gelegen in een bosrijke omgeving. Hou je van wandelen en/of fietsen dan is het hier genieten! Een van de parels van Ede is Landgoed Kernhem. 

Het landgoed bestaat o.a. uit 33 hectare bos, lanen en een park. Op dit landgoed vind je ook het voormalig landhuis wat nu gebruikt wordt voor exposities, concerten en huwelijken (officiële trouwlocatie van de gemeente Ede). Bij het landhuis is ook Pannenkoeken & Partyboerderij Kernhem gelegen. Hier kan je een lekkere pannenkoek eten op het grote terras..

Maak nieuwe vrienden en ontmoet elkaar in de #binnentuin

Wonen nabij Wageningen

Studeer je in Wageningen en zoek je woonruimte? Kom dan wonen in Meet Ede. In Meet Ede huur je al een appartement vanaf €495,- per maand incl. eigen keuken en sanitair.

Wageningen, onder andere bekend om haar universiteit gericht op voeding, natuur, gezondheid en leefomgevingen is op ongeveer 12km afstand gelegen van Ede. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is goed. In de spits gaat er elke 10 minuten een bus vanaf Station Ede naar het busstation in Wageningen. Buiten de spits is dit elk kwartier en in de late uren is er een halfuursdienst.

Voor meer informatie over het openbaar vervoer kan je kijken op de website van de Valleilijn.